VV-Auton Volkswagen- ja Audi-maahantuonti 30 vuotta Keskossa


 
Syyskuun 1. päivänä tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Volkswagenin ja Audin maahantuonti ja markkinointi Suomessa siirtyivät Keskolle. Vuodesta 1977 lähtien VV-Auto on toimittanut asiakkaille yhteensä runsaat 420 000 henkilö- ja hyötyautoa. VV-Auton suosituin automalli on ollut Volkswagen Golf, jota on myyty Suomessa noin 110 000 kappaletta. Autojen ikoniksi on muodostunut Volkwagen Kupla, jonka maahantuonti alkoi vuonna 1950. Legenda elää edelleen vahvana ja tänä vuonna asiakkaille luovutetaan yli 200 VW Beetleä.
 
- 30 vuoden aikana autokauppa on muodostunut Keskolle tärkeäksi ja voimakkaasti kehittyväksi toimialaksi. VV-Auton edustamat merkit, Volkswagen, Audi ja Seat, ovat kasvattaneet merkittävästi suosiotaan omissa asiakassegmenteissään ja autokauppa on noussut yhdeksi Keskon keskeisistä liiketoiminta-alueista, Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki toteaa.
 
Volkswagen on johtava merkki dieselhenkilöautoissa. Kokonaisuutena Volkswagen oli viime vuonna Suomen toiseksi suosituin henkilöautomerkki 10,3 % markkinaosuudella. Audin markkinaosuus on kehittynyt viime vuosina hyvin, markkinaosuudeksi kirjattiin 3,3 % vuonna 2006. Audi nousi viime vuonna Premium-luokan henkilöautojen halutuimmaksi merkiksi. Seatin maahantuonti siirtyi VV-Autolle vuonna 1991. Vuoden 2007 aikana Seatin myynninkehitys on ollut noin 80 %.
 
Viime vuosina VV-Autossa on panostettu voimakkaasti oman vähittäiskauppaverkoston kehittämiseen. Tällä hetkellä VV-Auto vastaa noin kolmanneksesta Suomen Volkswagen- ja Audi-vähittäiskaupasta. VV-Auto harjoittaa vähittäiskauppaa ja tarjoaa jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Omien myyntipisteiden lisäksi VV-Autolla on vahva, koko maan kattava jälleenmyyntiverkosto.  Suurimmat jälleenmyyjät ovat Autotalo Laakkonen Oy, Jyväskylän Autotarvike Oy, Käyttöauto Oy ja Pörhön Autoliike Oy.
 
- Tulevina vuosina uskomme, että ympäristönäkökohdat nousevat auton valintakriteerinä nykyistäkin merkittävämpään asemaan. Vähäpäästöisyyden merkitys kasvaa ja dieselkäyttöisten autojen määrä lisääntyy. Tänä vuonna myydyistä Volkswagen-henkilöautoista jo 36,5 % oli dieselkäyttöisiä, VV-Auton toimitusjohtaja Pekka Lahti toteaa.
 
- Edustamiemme merkkien mallistot laajenevat voimakkaasti ja uskomme, että Volkswagenin, Audin ja Seatin myynti kehittyy positiivisesti. Myös VV-Auton tänä keväänä lanseeraamat Plussa-tuotteet - Plussa-leasing, Plussa-rahoitus ja Plussa-vakuutus, ovat saaneet hyvän startin.
 
Vuonna 2006 VV-Auton liikevaihto oli 789,1 miljoonaa euroa ja se kasvoi 14,5 % edellisvuodesta. Tämän vuoden aikana VV-Auton edustamien merkkien myynti kokonaisuutena on kehittynyt hyvin. Tammi-kesäkuussa VV-Auton liikevaihto oli 466,2 milj. euroa ja se kasvoi 3,2 % edellisvuodesta, vaikka henkilöautomarkkinat ovat kokonaisuudessaan laskeneet alkuvuonna voimakkaasti.
 
Lisätietoja:
Pääjohtaja Matti Halmesmäki, Kesko Oyj, puh. 01053 22201
Toimitusjohtaja Pekka Lahti, VV-Auto Group Oy, puh. (09) 7583211

VV-Auto toimii Volkswagen- ja Audi-henkilöautojen sekä Volkswagen-hyötyautojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa. VV-Auto harjoittaa myös autojen vähittäiskauppaa ja tarjoaa jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään pääkaupunkiseudulla ja Turussa. VV-Auton tytäryhtiö Auto-Span Oy tuo maahan ja markkinoi Seat-henkilöautoja Suomessa, Virossa ja Latviassa.
 
Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään tarjoamalla arvostettuja tuotteita ja palveluita kilpailukykyiseen hintaan. Kesko toimii Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.