Bekaert: Sluiting van staalkoordfabriek


Bekaert heeft samen met OneSteel beslist de staalkoordfabriek in Geelong (Australië) te sluiten. Dit is het gevolg van een grondige analyse van de bedrijfsactiviteit, rekening houdend met de marktvooruitzichten en klantenbehoeften, de financiële prestatie, de bedrijfsvoering en de bevoorradingsalternatieven. De medewerkers, de klanten en de leveranciers werden geïnformeerd over de sluiting die zal plaatsvinden tegen het jaareinde, na afwerking van alle leveringscontracten aan klanten en andere verbintenissen voor 2007. De onderneming zal nauw samenwerken met de medewerkers en hun vertegenwoordigers bij het uitwerken van een adviesprogramma en het voorzien van ondersteuning bij herplaatsingen. De fabriek telt 74 medewerkers.
 
Bekaert Australia Steel Cord Pty Ltd is een joint venture, opgericht in 1986, tussen Bekaert en OneSteel Pty Ltd. Deze levert staalkoord voor de versterking van radiaalbanden en draden voor de versterking van hydraulische slangen aan fabrikanten in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost Azië.
 
Bekaert blijft haar klanten in Australië en Nieuw-Zeeland maximaal ondersteunen en zal daarom de nodige overgangsmaatregelen treffen voor de bevoorrading vanuit haar andere staalkoordfabrieken in Noord- en Zuidoost Azië.
 

Profiel
Bekaert (
www.bekaert.com) streeft een duurzame rendabele groei na op basis van haar twee kerncompetenties, de geavanceerde metaaltransformatie en de geavanceerde materialen en deklagen.
Bekaert wil wereldwijd haar positie als marktleider en technologisch leider versterken. De onderneming biedt haar klanten een hoge toegevoegde waarde aan dankzij een brede waaier van hoogtechnologische producten, systemen en diensten.
Bekaert (Euronext Brussel: BEKB), een onderneming gevestigd in Europa met hoofdzetel in België, telt 18 500 medewerkers. De onderneming realiseert een omzet van meer dan € 3 miljard en is aanwezig in 120 landen.

Attachments

Sluiting van staalkoordfabriek