Telenor iverksetter nye tiltak for å utbedre arbeidsforholdene hos underleverandører av mastetårn i Bangladesh


På bakgrunn av dette redegjør Telenor for en tiltaksliste for så raskt som mulig å rydde opp i de avdekkede forhold.
 
Etablerer ny enhet i Telenor
- Jeg har besluttet å etablere en enhet på konsernnivå som skal sikre HMS-implementering og oppfølging hos underleverandører til Telenors operasjonelle selskaper, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor. I tillegg er det nå opprettet et prosjekt som skal foreta en kartlegging og  gjennomgang av helse, miljø og sikkerhet ved konsernets selskaper og underleverandører. Dette inkluderer både formelle rutiner og oppfølging, samt identifikasjon og iverksetting av nødvendige endringer. 
 
Utvider samarbeidet med Veritas
Et annet viktig element i arbeidet er å forsterke lederes og ansattes fokus og bevissthet rundt HMS - spørsmål i hele konsernet. Videre utvider Telenor samarbeidet med Det Norske Veritas. Veritas skal være rådgiver og foreta ytterligere revisjoner i Bangladesh og i andre markeder der Telenor har virksomhet.
 
Fortgang i å utbedre mangler
- Denne rapporten leder oss et riktig steg videre i det viktige forbedringsarbeidet som nå ligger foran oss. Det vil umiddelbart bli satt fortgang i å utbedre de manglene rapporten påpeker, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor. 
 
Les mer om situasjonen i Bangladesh på Telenors nettsider. http://www.telenor.no/om/arbeidsforhold-i-Bangladesh/
Her finnes også rapporten fra Det Norske Veritas. 
 
 
 
For ytterligere informasjon vennligst kontakt:
 
Informasjonsdirektør
Pål Kvalheim
Tel: 970 44 970
 
Informasjonssjef
Ingrid Schiefloe
Tel: 951 56 977