Ovi Maps ja Ovi Maps Player API kartoittavat tietä tulevaisuuteen


Nokia julkisti tänään Ovi Maps -karttapalvelun uusimman version, joka tulee tarjoamaan entistäkin ainutlaatuisemman, dynaamisemman ja yksilöllisemmän alustan käyttäjien omalle sijaintipohjaiselle sisällölle. Ovi Maps toimii saumattomasti sekä yhteensopivilla mobiililaitteilla että verkossa. Samalla Nokia ottaa merkittävän edistysaskeleen siirtymällä verkossa yleisesti käytetyistä bittikarttakuvista vektorigrafiikkaan perustuviin karttoihin, jotka tarjoavat yhtenäisen käyttökokemuksen päätelaitteesta riippumatta.
 
Nokia esitteli myös Ovi Maps Player API -sovellusrajapinnan, jonka avulla Ovi Maps -palvelun voi tuoda helposti mille tahansa yhteensopivalle verkkosivulle yksinkertaista JavaScript-koodausta käyttäen. Tämä avaa Ovi Maps -palvelun ja siinä hyödynnetyn teknologian kolmansille osapuolille, jotka haluavat verkkosivuilleen entistäkin innovatiivisempaa, monipuolisempaa ja käyttäjäläheisempää sisältöä, joka hyödyntää käyttäjän sijaintiin ja ympäristöön pohjautuvaa tietoa. Ovi Maps voidaan nyt sisällyttää esimerkiksi Lonely Planet- sivustojen ja yhteisöllisten verkkosivustojen kaltaisiin palveluihin, yksilöidä käyttäjien omalla sisällöllä ja synkronoida yhteensopivalle mobiililaitteelle.
 
"Ovi Maps on kehittynyt kuluttajapalvelusta reaaliaikaiseksi ja dynaamiseksi alustaksi, joka hyödyntää sijaintipohjaisia palveluja sekä verkon ja mobiililaitteiden välillä jaettua sisältöä. Monipuolistamalla palvelua luomme uusia kokemuksia käyttäjille ja uusia mahdollisuuksia kehittäjille", sanoo sosiaaliseen sijaintiin perustuvista palveluista vastaava Nokian johtaja Michael Halbherr. "Ovi Maps Player API -sovellusrajapinta tarjoaa avoimen ja helppokäyttöisen karttaselaimen. Se perustuu yksinkertaisiin web-teknologioihin, jotka voi sisällyttää mille tahansa verkkosivulle. Tämä on ensimmäinen askel kohti ekosysteemiä, jossa kehittäjät voivat hyödyntää Nokian ainutlaatuista sosiaaliseen sijaintiin perustuvaa osaamista ja luoda sovelluksia, jotka mullistavat tapamme käyttää mobiililaitteita."
 
"Olemme innoissamme mahdollisuudesta hyödyntää ensimmäisten joukossa Ovi Maps Player API -sovellusrajapintaa", sanoo Lonely Planet EMEA-alueen johtaja Stephen Palmer. "Yhteistyö Nokian kanssa merkitsee käänteentekevää uudistusta, jonka ansiosta Lonely Planet -palvelu on saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta. Uusi alusta tuo lisäarvoa Lonely Planetin tarjontaan. Yhteistyömme ansiosta maailma on joka päivä entistäkin suurempi elämys yhä useammalle matkailijalle."
 
Karttakuva tulevaisuudesta
Uudistettu Ovi Maps -palvelu avaa mobiililaitteille mahdollisuuksien maailman, joka piirtyy kartalle tarkemmin ja terävämmin kuin koskaan aiemmin. Palvelun ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa korkearesoluutioiset satelliitti- ja maastokartat kaksi- ja kolmiulotteisin näkymin, kolmiulotteiset maamerkit yli 200 kaupungista, karttakuvan kääntäminen ja kallistus, yönäkymä sekä ilma- ja perspektiivinäkymät. Lisäksi Lonely Planet, Michelin ja Wcities tarjoavat entistäkin monipuolisempia kohde- ja palvelutietoja, mm. kaupoista, ravintoloista, nähtävyyksistä ja tapahtumista. Ovi Maps -palvelun ominaisuuksiin kuuluu myös säätietopalvelu, joka tarjoaa yhden ja viiden vuorokauden ennusteita. Jalankulkua varten optimoitu Walk-navigointipalvelu opastaa käyttäjän perille sekä kaupunkimaisemissa että keskellä luontoa. Autoilijaa opastaa luotettavasti ja turvallisesti Drive-navigointipalvelu, joka tarjoaa myös reaaliaikaista tietoa liikenteestä yhä useammassa maassa.
 
Ovi Maps -palvelun avulla voi hakea verkosta osoitteita sekä kohde- ja palvelutietoja, löytää kiinnostavia paikkoja ja tallentaa ne suosikkeihin tai järjestää kokoelmiksi. Sääpalvelu helpottaa kävely- ja ajoreittien suunnittelua, ja valmiit reitit voi tallentaa. Paikat, kokoelmat ja reitit voi myös helposti synkronoida yhtensopivan mobiililaitteen ja Ovi Maps -verkkopalvelun välillä.
 
Ovi Maps Beta -palvelu on käytettävissä osoitteessa www.maps.ovi.com.
Ovi Maps Beta -palvelun viimeisimmän version mobiililaitteille voi ladata osoitteesta http://betalabs.nokia.com/maps.
 
Apps on Maps -kilpailu kartoittaa innovaatioita
Nokian tavoitteena on avata Ovi Maps -palvelu kehittäjille. Ensimmäisessä vaiheessa Nokia hakee uusia palvelu- ja sisältöideoita Calling All Innovators -kilpailun Apps on Maps -kategoriassa. Kilpailun finalistit toteuttavat ideansa tiiviissä yhteistyössä Nokian kanssa ja ovat myös mukana muokkaamassa sovelluskehityspakettia. Parhaille sovelluksille on luvassa rahapalkintoja ja jakelusopimus Ovi Store -kauppaan.
 
Lisätietoja pian käynnistettävästä Ovi Maps Player API beta -ohjelmasta ja Calling on Innovators -kilpailun Apps on Maps -kategoriasta saa osoitteesta http://forum.nokia.com/ovi.
 
Lehdistökuvia ja muuta tiedotusmateriaalia saa osoitteesta www.nokia.com/press.
 
 
Nokia on markkinaosuudeltaan maailman suurin matkaviestimien valmistaja ja johtava Internet- ja viestintäteollisuuden yhdistäjä. Nokia tarjoaa laajan matkaviestinvalikoiman kaikille keskeisille kuluttajaryhmille sekä elämyksiä musiikkiin, kartta-, media- ja viestintäpalveluihin ja peleihin keskittyvissä Internet-palveluissa. Nokian omistama NAVTEQ tarjoaa lisäksi kattavan valikoiman digitaalisia karttatietopalveluita. Nokia Siemens Networks toimittaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita viestintäverkkoihin.
 
 
Lisätietoja tiedotusvälineille:
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com
 
Nokia
Communications, North America
Puh. +1 650 353 8575
Sähköposti: communication.corp@nokia.com