Aker Solutions leverer boreutstyr til Noble Corporations' boreskip


21. oktober 2009 - Aker Solutions er valgt som leverandør av en omfattende boreutstyrspakke som skal brukes til oppgradering av Noble Corporations' tre boreskip med base i Brasil.  Pakken inkluderer boretårn og rørhåndteringskomponenter, Kontraktsverdien er ca 82 millioner norske kroner.
 
Komponentene skal leveres og installeres som en del av tidligere annonserte oppgraderingene av boreskipene Noble Leo Segerius, Noble Roger Eason og Noble Murvalenko. De første leveransene er planlagt å finne sted i 2010.
 
- Vi er meget godt fornøyd med kontraktstildelingen fra Noble på boreutstyr til disse tre skipene og vi ser på kontrakten som et gjennombrudd i vårt kundeforhold til Noble, sier Philip Agnew, administrerende direktør for Aker Solutions' forretningsstrøm for boreutstyr i USA. - Vi har arbeidet hardt over lang tid for å vinne denne kontrakten, og vi ser fram til å samarbeide med Noble i fremtiden, avslutter Agnew.  
 
Kontraktparten er Aker MH Inc. i Katy, Texas.
 
SLUTT
 
For mer informasjon, vennligst kontakt:
Media
:
Jannik Lindbæk, Informasjonsdirektør, Aker Solutions ASA. Tel: +47 67 51 30 36, Mob: +47 977 55 622
Kristin Wallem Timenes, Kommunikasjonssjef, Aker Solutions, Mob: +47 950 42 117, e-post: kristin.wallem.timenes@akersolutions.com
 
Investor relations:
Lasse Torkildsen, Senior Vice President IR, Aker Solutions ASA, Tel: +47 67 51 30 39, Mob: +47 911 37 194
 
Innkjøp:
For mer informasjon om innkjøp og potensielle underleverandører til dette prosjektet, vennligst kontakt BA Global Sourcing Champion..
 
 
Aker Solutions ASA, er gjennom datterselskaper og tilknyttede selskaper («Aker Solutions»), en ledende global leverandør av ingeniørtjenester og fabrikasjon, teknologiprodukter og totalløsninger. Virksomheten i Aker Solutions omfatter en rekke bransjer, inkludert olje- og gassproduksjon, raffinering, kjemiindustri, gruveindustri, metallforedling og kraft. Virksomhetene i konsernet benytter Aker Solutions som et felles varemerke.
Aker Solutions har en samlet årsomsetning på omlag 58 milliarder norske kroner og sysselsetter cirka 23 000 ansatte i rundt 30 land.
 
Aker Solutions inngår i Aker (www.akerasa.com), en gruppe selskaper som har fokus på energi, maritim industri og marine ressurser. Alle Aker-selskapene deler et felles verdigrunnlag og har lange tradisjoner for industriell utvikling. Som en industriell eier som kontrollerer 40,27 prosent av aksjene i Aker Solutions gjennom Aker Holding AS, tar Aker ASA en aktiv rolle i utviklingen av Aker Solutions. Denne pressemeldingen kan inneholde informasjon eller uttalelser om fremtiden og er underlagt vår disclaimer, vennligst se våre web-sider www.akersolutions.com.