Selskabsmeddelelse nr. 2/2011


OMX Nordic Exchange Copenhagen A/S

27. april 2011

Side 1 af 1

Selskabsmeddelelse nr. 2/2011

Forhandlinger om fællesejet driftselskab for Erria A/S' og Uni Tankers A/S tankskibe.

Ledelserne af Uni Tankers A/S og Rederiet Erria A/S har besluttet frem til 1. august at undersøge de konkrete fordele og muligheder ved at sammenlægge de 2 rederiers tankskibsaktiviteter i et fællesejet driftsselskab med Uni Tankers A/S, som det fortsættende selskab med en flåde af 14 – 16 kemikalie- og produkttankskibe i størrelsen 4.000 til 30.000 tons dødvægt.

Errias øvrige forretningsområder forbliver uændret i Erria, der også vil fortsætte som børsnoteret selskab efter den påtænkte konsolidering.

Konsolideringen af Errias og Uni-Tankers' tankskibsaktiviteter vil bl.a. være betinget af tilfredsstillende resultat af due diligence, at parterne opnår enighed om det endelige ejerforhold, og at der opnås tilfredsstillende aftaler om den fortsatte finansiering med selskabernes banker.

Som led i en konsolidering vil minoritetskommanditisterne i de 7 delejede Erria skibe blive tilbudt at apportindskyde deres kommanditanparter i Erria A/S, og som vederlag herfor modtage nyudstedte Erria-aktier. Denne ombytning forudsætter, at konsolideringen af Errias og Uni-Tankers tankskibsaktiviteter gennemføres. Udstedelsen af de nye Erria-aktier skal godkendes af Errias generalforsamling.

Erria ser store synergier ved at sammenlægge to attraktive mindre rederier og dermed skabe et danskejet tankskibsrederi med kritisk masse.  

Med venlig hilsen

Erria A/S

Henrik N. Andersen                  Kaare Vagner
Adm. direktør                            Bestyrelsesformand

For yderligere information:
Adm. direktør Henrik N. Andersen
Tlf.: +45 33 36 44 00
Mobil: +45 23 32 76 91