AkzoNobel breidt Amerikaans distributienetwerk voor autoherstel uit


17 mei 2011

 

Automotive & Aerospace Coatings van AkzoNobel breidt haar distributienetwerk voor autoherstel in de Verenigde Staten uit door een nauwere samenwerking met LKQ Corporation. Als onderdeel van de overeenkomst worden circa 40 verkooppunten overgedaan aan LKQ.

 

De transactie heeft betrekking op alle activiteiten van AkzoNobel in de Verenigde Staten op het gebied van direct sales voor autoherstel. Op grond van de overeenkomst tussen de twee ondernemingen gaat LKQ de distributie verzorgen van de merken Sikkens, Lesonal en U-Tech. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

 

"Als onderdeel van de nieuwe strategie van AkzoNobel voor duurzame groei willen wij ons richten op vergroting van ons marktaandeel in volwassen markten en deze overeenkomst stelt ons daartoe in staat", aldus Leif Darner, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings. "Door samen te werken met LKQ kunnen wij onze producten aanbieden aan een bredere klantenkring en onze leiderspositie op een van onze belangrijkste markten versterken".

 

LKQ is met bijna 300 vestigingen een van de grootste Amerikaanse leveranciers van aftermarket vervangings- en reparatieproducten voor de auto- en vrachtwagenmarkt. Als partner van duizenden schadeherstelbedrijven beschikt LKQ over een uitgebreid netwerk en is een van de toonaangevende distributeurs van autoreparatielakken in de Verenigde Staten.

 

"LKQ Corporation is een van de meest bekende en gerespecteerde namen in de automobielindustrie en wij zijn er trots op dat zij deel gaan uitmaken van ons groeiende Noord-Amerikaanse netwerk van distributiepartners", voegde Jim Rees, Managing Director van Automotive & Aerospace Coatings van AkzoNobel hier aan toe. "Door ons te richten op onafhankelijke distributie in Noord-Amerika kunnen wij ons concentreren op versterking van ons leiderschap in de levering van uitzonderlijke producten, technologie en diensten aan de autoherstelbranche".

 

- - -

 

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".

 

 

Niet voor publicatie - voor meer informatie

 

Corporate Media Relations                                           Corporate Investor Relations
Tel. 020 502 78 33                                                      Tel. 020 502 78 54
Contactpersoon: Oskar Bosson                                    Contactpersonen: Huib Wurfbain en Ivar Smits
                                               

 


Attachments

Pdf file AkzoNobel persbericht