Ellen AB tecknar globalt avtal med Siffra Pharmaceuticals - får exklusiv rättighet till två nya probiotiska produkter

Ellen AB tecknar ett globalt distributionsavtal med Siffra Pharmaceuticals, vilket innebär att två nya produkter kommer att marknadsföras på världsmarknaden under Ellens varumärke. Ellen breddar därmed sitt erbjudande och produktportfölj med fler unika och patenterade probiotiska produkter på sina 37 marknader.


Danderyd, 2012-04-02 08:51 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Avtalet gäller två patenterade produkter som tas oralt; dels en probiotisk produkt för att främja kvinnors hälsa, dels en probiotisk produkt för att bibehålla friska urinvägar. Produkterna, speciellt framtagna och anpassade för kvinnor, är baserade på en mycket gedigen klinisk dokumentation.

Ellen kommer därmed att kunna erbjuda sina nuvarande distributörer på 37 marknader ett bredare produktsortiment för kvinnors välbefinnande.

- Avtalet är strategiskt mycket viktigt för oss, och det är oerhört roligt att kunna ge både våra etablerade och kommande distributörer ett bredare produktsortiment av patenterade och kliniskt värderade produkter. Ellen har dessutom nya och egenutvecklade probiotiska produkter i sen utvecklingsfas, vilka ytterligare kommer att stärka vår portfölj. Ellens strategi är att vara det självklara valet för kvinnor som är måna om sitt välbefinnande, säger Monica Wallter, VD på Ellen AB.

De nya produkterna kommer initialt att lanseras på några utvalda europeiska marknader under slutet av 2012, och säljas via apotek. Därefter kommer försäljningen att breddas till att omfatta samtliga marknader där Ellen finns, förutom i Italien där Siffra Pharmaceuticals själva säljer sina produkter.

- Vi är väldigt glada att ha skapat ett långsiktigt partnerskap med Ellen för att sälja våra patenterade produkter runtom i världen. Sedan tio år tillbaka är vi hängivna probiotisk forskning och utveckling, och vi uppskattar verkligen Ellens fokus på kvinnors hälsa och bolagets breda distributionsnätverk, säger Dr Sannetti, VD för Siffra Pharmaceuticals.
Siffra Pharmaceuticals är ett ledande bioteknikbolag och bolagets fokus är forskning och utveckling. Siffra har utvecklat ett flertal probiotiska produkter med stark klinisk dokumentation. Siffra Pharmaceuticals långa erfarenhet och omfattande nätverk av sjukhuskliniker och läkare kommer att vara betydelsefulla när Ellen expanderar och bygger sitt varumärke på nya marknader.

Obalans i underlivet är en mycket vanlig åkomma. Var fjärde kvinna har återkommande besvär och ännu fler drabbas vid enstaka tillfällen. Ellens tamponger med probiotika erbjuder kvinnor en möjlighet att bibehålla sin naturliga bakterieflora.

Ellen AB är listat på First North med kortnamn ELN. Remium Nordic AB agerar som bolagets Certified Adviser.

För ytterligare information, kontakta:
Monica Wallter, VD Ellen AB, 08 412 10 00


……………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Om Ellen AB
En bra mjölksyrabakterieflora minskar risken för underlivsinfektioner. En försvagad mjölksyrabakterieflora kan orsaka bakteriell obalans och risken för infektioner ökar. I stort sett alla kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet. Bioteknikföretaget Ellen AB erbjuder patenterade produkter med probiotika för kvinnors underlivshälsa. Tampongen ellen® innehåller LN® (Lacto Naturel), en substans som består av humana probiotiska mjölksyrabakterier. Dessa utgör en naturlig del av friska kvinnors underlivsflora. År 2002 lanserade Ellen, som första företag i världen, tamponger med mjölksyrabakterier i Norden. Nu pågår en internationell lansering och utveckling av nya produkter baserade på samma teknologi. www.ellenab.com

Om Siffra Pharmaceuticals
Siffra Pharmaceuticals startades 1991 av Gruppo Ravizza. Siffra Pharmaceuticals är idag ett av de mest innovativa företagen inom bioteknologi och forskning. Bolagets fokus är forskning och utveckling av naturliga produkter, bland annat lactobaciller. Siffra Pharmaceuticals är ett privatägt forskningsbolag och har sitt huvudkontor i Rom samt forsknings- och produktionsställen ibland annat norra Italien. För mer information besök www.siffra.it.