DK Company A/S køber tøjdivisionerne Young, Modern og Retail Norge af BTX Group A/S

DK Company A/S har i dag indgået endelig aftale om at købe tøjdivisionerne Young, Modern og Retail Norge af BTX Group A/S. Transaktionen gennemføres ved, at DK Company A/S erhverver BTX Group A/S' aktier i selskaberne Fransa Company A/S, B-Young A/S, Blend A/S og BTX Retail Norge AS, aktiver og forpligtelser tilknyttet tøjlinjen Veto og en række yderligere supportaktiver og forpligtelser, herunder ca. 450 medarbejdere, som hidtil har indgået i sælgers og BTX Norge AS' virksomhed og som direkte eller indirekte har været tilknyttet tøjdivisionerne Young, Modern og Retail Norge.


København den, 2012-04-17 18:42 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

First North meddelelse nr. 3/2012

DK Company A/S

La Cours Vej 6

7430 Ikast, Danmark

Telefon: 96 600 700

Fax: 96 600 710

CVR nr.: 24 43 11 18

E-mail:investor@dkcompany.dk

Website: www.dkcompany.dk

 

  

DK Company A/S køber tøjdivisionerne Young, Modern og Retail Norge af BTX Group A/S

  

DK Company A/S' køb omfatter BTX Group A/S' to divisioner Young og Modern, 105 tøjbutikker, som er ejet af BTX Group A/S samt yderligere 79 som drives af franchisetagere. Det vil sige i alt 184 butikker, hvoraf 150 er beliggende i Norge og de resterende er fordelt mellem Sverige og Danmark. Young og Modern divisionerne står bl.a. bag mærkerne b.young, Blend, Fransa, Ichi, FQ1924, Dranella og Gestuz.

Den kontante betaling for aktierne, der skal betales til BTX Group A/S, estimeres til MDKK 173 pr. overtagelsestidspunktet. Dog vil der kunne ske regulering for arbejdskapital og likvide beholdninger pr. overtagelsestidspunkt. Den samlede købesum kan på gældsfri basis estimeres til en værdi på MDKK 230. Den kontante betaling finansieres af DK Company A/S via fremmedfinansiering.

Transaktionen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse, som forventes at foreligge medio maj 2012. Den endelige overtagelsesdag er derfor på nuværende tidspunkt ikke endeligt fastlagt, men vil blive meddelt, så snart konkurrencemyndighedernes godkendelse foreligger. Overtagelsen forventes at blive den 1. juli 2012.

Transaktionen vil udløse visse rettigheder, herunder forkøbsret, for minoritetsejeren Shop Management AS i datterselskabet Moteholding AS, der er ejet med 75% af BTX-relaterede selskaber, som indgår i transaktionen og med 25 % af minoritetsejeren, Shop Management AS.  I selskabet indgår ejerandel i 50 butikker i Norge. På tidspunktet for denne selskabsmeddelelse foreligger ikke endelig afklaring omkring udnyttelse af Shop Management AS’ forkøbsret, som maksimalt kan omfatte 25 %, eller herefter totalt op til 50 % af Moteholding AS’ selskabskapital. En endelig udmelding vil derfor først forventelig kunne ske ultimo april 2012. Udnyttelse af disse rettigheder vil ikke påvirke transaktionens gennemførelse.

Forholdet til tøjbutikkerne, som drives på franchisebasis, påvirkes ikke af transaktionens gennemførelse. 

Historisk har DK Company A/S haft en indtjening over markedsgennemsnittet, og det er DK Company A/S’ målsætning at opnå samme effektivitet på de tilkøbte aktiviteter. Udover en større kritisk masse og en stærk markedsposition specielt på skandinavisk plan forventer selskabet over de kommende år at kunne levere et niveauskifte på koncernens samlede indtjening.

De tilkøbte aktiviteter havde for regnskabsåret 2010 en samlet omsætning på MDKK 1.672 og EBITDA på MDKK 96. For regnskabsåret 2011, hvor godkendte regnskaber endnu ikke foreligger, forventes en samlet omsætning i niveau MDKK 1.500 og et forventet EBITDA på MDKK 45. For regnskabsåret 2012 forventes en helårs omsætning i niveau MDKK 1.200 og et forventet EBITDA på MDKK 40 mio. kr. De tilkøbte aktiviteter forventes dermed i andet halvår af 2012 at bidrage positivt til koncernens omsætning med MDKK 550 – 600 og et forventet EBITDA i niveau MDKK 20 – 25 før transaktions- og restruktureringsomkostninger.

Det strategiske grundlag for at gennemføre transaktionen har været at styrke DK Company A/S' hovedmarkeder og herunder sikre en markedsledende retail og wholesale erfaring, som medarbejderne i de overtagne aktiviteter besidder.

Med overtagelsen af Young, hvor målgruppen er alderen 18-30 år, og mærker som Ichi og Blend She går DK Company A/S for alvor ind i markedet for det yngre segment. Desuden vil mærkerne på den økonomiske side tilfører DK Company A/S’ volumen og skalafordele. Samtidig styrkes DK Company A/S’ generelle position på en lang række markeder. De tilkøbte Young-brands vil også designmæssigt tilføre DK Company A/S’ eksisterende palette af brands i Trend-divisionen ekstra dimensioner. Desuden vil mærket Gestuz udbygge luxury for less som et tillæg til DK Company A/S’ high end-brand Karen By Simonsen.

Med Youngs to herretøjsmærker Blend He og det nystartede FQ1924 erhverver DK Company A/S sig også en stærk position i og en solid platform på herretøjssegmentet for yngre herremode. Blend He som det veletablerede og volumenmæssigt store brand og FQ1924 som det nyetablerede brand, der tager udgangspunkt i det canadiske universitetsmiljø og de danske udvandrere til French Quebec i 1924.

BTX-divisionen Modern er med brands som Fransa og b.young generelt stærkt positioneret og målrettet et bredere forbrugssegment i alderen 25-50 år. Mærkerne b.young, Fransa og Dranella vil styrke DK Company A/S inden for value for money-segmentet, desuden vil de tilføre DK Company A/S væsentlig volumen og en markant markedsledende position.

b.young er omsætningsmæssigt det største brand i divisionen og har desuden en markedsledende position i Norge, som understøttes af omfattende kædedrift på det norske marked, hvor mærket har en brand awareness på hele 92 %. Generelt vil Modern divisionen komplementere DK Company A/S’ Trend Division og skabe en komplet produktpalette.

Med overtagelsen af Retail divisionen opnår DK Company A/S en unik mulighed for at udvikle sin egen retailorganisation bestående af nuværende 25 butikker. Opkøbet vil øge DK Company A/S’ tilstedeværelse i værdikædens detailled – og ikke mindst tilstedeværelsen i Norge, som DK Company A/S allerede anser for et vigtigt marked. Tilføjelsen af porteføljen af detailbutikker i Norge i kombination med den erfarne ledelse af disse, vil udbygge og cementere DK Company A/S’ markedsposition i Norge og udgøre en solid distributionsplatform også for DK Company A/S’ eksisterende brandportefølje.

Med opkøbet opnår DK Company A/S desuden en lang række store optimeringsperspektiver i værdikæden. Blandt andet i forhold til indkøb og logistik i Fjernøsten, hvor den øgede volumen og kombinationen af de bedste erfaringer og knowhow fra BTX Group A/S og DK Company A/S skal udnyttes til optimeringer. Samtidig skal DK Company A/S’ eksisterende faciliteter for produktion i Bangladesh og Kina være med til at optimere indkøbet i de tilkøbte brands.

Dertil kommer at der over en årrække kan forventes markante besparelser i forhold til områder som it og administration i de tilkøbte brands i størrelsesorden MDKK 10 – 20.

Desuden vil kombinationen af erfaring i DK Company A/S’ firekløverledelse med ledelsesteams i de tilkøbte brands, hvor det bedste fra begge virksomheder integreres, give en både stærk og effektiv platform for videreudvikling.

Jens Poulsen, stifter af og CEO for DK Company A/S, anser købet som en naturlig forlængelse af den positive udvikling, koncernen er inde i, og han glæder sig til det fremtidige samarbejde med en lang række dygtige medarbejdere fra Modern og Young divisionerne i BTX Group A/S.

Med venlig hilsen

DK Company A/S

 

Bo Knudsen                        Jens Poulsen

Formand                             Administrerende direktør

 

Selskabets Certified Advisor er Dahl-Sørensen & Partners A/S, Allan Reimann, tlf. +45 33 64 92 05

         Eventuelle spørgsmål kan rettes til Jens Poulsen på telefon +45 40 84 16 01