„Invalda INVL“ su dukterine bendrove „INVL Life“ sudarė vertybinių popierių pirkimo-pardavimo sutartis


Atsižvelgiant į tai, kad „Invalda INVL“ įsteigė 100 proc. kontroliuojamą bendrovę „INVL Life“ UAB gyvybės draudimo paslaugoms teikti, o ši bendrovė šiuo metu nebevykdo veiklos, kadangi nuo 2023 m. gruodžio 1 d. gyvybės draudimo veikla buvo sujungta su Šiaulių banko grupe, ir yra siekiama supaprastinti grupės veiklą, „Invalda INVL“ rugsėjo 4 d. iš bendrovės „INVL Life“ nusipirko šiuos vertybinių popierių paketus:

  • 1.873.678 vnt., kas sudaro 15,39 proc. įstatinio kapitalo, SUTPKIB „INVL Technology“ akcijų;
  • bendrovę „Cedus invest“ (100 proc. akcijų), per kurią „Invalda INVL“ yra investavusi į UAB „Litagra“;
  • dalį uždarojo tipo profesionaliesiems investuotojams skirto privataus kapitalo investicinio fondo INVL Baltic Sea Growth Fund vienetų ir 7.621.959,71 EUR kapitalo įsipareigojimų sumą (visi jie pašaukti).

Bendra sandorių vertė yra 44,6 mln. EUR. Minėtos akcijos ir investiciniai vienetai buvo perleisti bendrovei „INVL Life“ 2022 m. pradžioje, didinant pastarosios bendrovės įstatinį kapitalą. „INVL Life“ nuosavybėje likusius vertybinius popierius „Invalda INVL“ nupirks vėliau, siekiant pilnai užbaigti šios bendrovės  veiklą.

Kadangi sandoriai sudaromi grupės viduje, tai šių investicijų pirkimo-pardavimo faktas „Invaldos INVL“ finansiniams rezultatams ir, tuo pačiu, akcijų kainai, įtakos neturi.

Asmuo, įgaliotas suteikti papildomą informaciją:
AB „Invalda INVL“ vadovas Darius Šulnis
El.paštas darius.sulnis@invl.com