Tildeling av hovedkontrakten på Grane


Norsk Hydro tildeler i dag Kværner Oil and Gas (KOGAS) kontrakten på bygging av produksjonsmodulen på Grane-feltet. Kontrakten har en totalverdi på omlag 3,5 milliarder kroner og omfatter engineering, innkjøp og fabrikasjon av produksjonsmodulen. Produksjonsmodulen er hovedmodulen på Graneinstallasjonen og har en vekt på ca. 11.000 tonn.

I tillegg omfatter kontrakten ansvar for tekniske fellessystemer og standardisert utstyr for hele plattformen, samt fullt ansvar for detaljengineering og innkjøp for kraftgenereringsmodulen.

Tildeling av kontrakten er betinget av Stortingets godkjennelse av Plan for Utbygging og Drift (PUD) på Grane.
Det er KOGAS og Aker Maritime som har konkurrert om denne kontrakten, etter at UMOE trakk seg fra anbudsrunden. Kontrakten er tildelt basert på en totalvurdering av kvalitet og pris. KOGAS vant på det mest konkurransedyktige tilbudet.

KOGAS har i samarbeid med Hydro utført forprosjektering på Grane. Målsetningen med dette prosjektet var å sikre bedre underlag for planlegging av Grane-utbyggingen, både med hensyn til tekniske løsninger, gjennomføringstid og kostnadsestimater.

Granefeltet er det foreløpig største ikke utbygde oljefeltet på norsk sokkel. Feltet ligger ca. 170 kilometer vest av Karmøy. Planen er å bygge ut feltet med en integrert bolig-, prosess- og boreplattform på stålunderstell, og benytte gassinjeksjon som drivmekanisme.
Hydro leverte Olje- og energidepartementet (OED) PUD på Granefeltet i desember i fjor, og planen ligger nå til godkjenning i Stortinget. Det er planlagt å komme i produksjon i 2003. Feltet vil nå platåproduksjon på litt over 200.000 fat/døgn i 2005. Totale investeringer er beregnet til 15 milliarder kroner.

Deltagere i Granelisensen er Hydro (operatør) 24,4 %, Esso 25,6 %, Statoil 6,4 % og SDØE 43,6 %.