Statkraft utvider handelsaktivitetene med kontor i Finland


(Oslo/Esbo, 3. mars 2022) Statkraft åpner i dag sitt nye kontor i finske Esbo. Kontoret vil fokusere på skreddersydde energiløsninger og tilby langsiktige kraftavtaler til industrielle kunder og utbyggere, investorer og produsenter av fornybar energi i Finland.

Med åpningen av kontoret i Esbo blir Finland det 19. landet der Statkraft er til stede med egne ansatte.

“Statkraft har vært aktive i det finske markedet i mange år fra våre kontorer i Norge. Nå styrker vi vår tilstedeværelse med et eget kontor i landet, sier Einar Hoffart, Vice President Nordic Origination i Statkraft.

I fjor inngikk Statkraft langsiktige kraftsalgsavtaler med Neste, Kemira og Keva, i tillegg til kraftkjøpsavtaler med Aquila Capital.

Kontoret i Esbo vil bli i ledet av Fredrik Åkerlund, som har 15 års fartstid fra det nordiske energimarkedet – blant annet fra Kinect Energy Group og Empower IM Oy.

“Det er på tide at våre finske kunder får en lokalt tilgjengelig samarbeidspartner. Basert på Statkrafts samlede ekspertise på kraftavtaler og trading, vil vi finne gode energiløsninger for både kraftprodusenter og industriselskaper. Vår posisjon gjør oss i stand til å tilby konkurransedyktige og innovative tjenester for kjøp og salg av kraft til aktørene i det finske kraftmarkedet,” sier Fredrik Åkerlund.

Åkerlund vil snart få selskap av nye medarbeidere ved Esbo-kontoret.

Om Statkraft

Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 4 800 ansatte i 19 land.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Fredrik Åkerlund, Senior Originator & Office manager Finland
Telefon: +358 40 8282154
E-post: fredrik.akerlund@statkraft.com

Lars Magnus Günther, pressetalsperson, Statkraft AS
Telefon: +47 91241636
E-post: lars.gunther@statkraft.com

Kontoradresse:

Statkraft Energi AS
Puolikkotie 8
5th floor
02230 Espoo
Finland

https://www.statkraft.com/fi


 

Vedlegg


Statkraft Fredrik Åkerlund