HEIJMANS EN GROPECO BEREIKEN OVEREENSTEMMING OVER VERKOOP VAN AGMI IN TEGELEN


AGMI, producent van verkeersborden en verkeerssignaleringssystemen, maakt deel uit van de divisie Heijmans Handel en Industrie. AGMI is gevestigd te Tegelen en zet jaarlijks ongeveer € 8 miljoen om met circa 65 werknemers. In 1999 besloot Heijmans tot deconsolidatie van AGMI, waarbij werd aangegeven dat verkoop van de activiteiten van AGMI tot de mogelijkheden behoorde.

De markt waarop AGMI zich begeeft wordt gekenmerkt door een toenemende internationale concurrentie, waarbij vooral op kostprijs wordt geconcurreerd. AGMI heeft op dit moment onvoldoende massa om zich in deze concurrentiestrijd te kunnen begeven. Daarnaast is er onvoldoende sprake van synergie met andere Heijmans- bedrijven. De laatste twee boekjaren realiseerde AGMI verlies. Na de genomen reorganisatiemaatregelen wijzen de vooruitzichten voor 2000 en volgende jaren op herstel van de winstgevendheid.

Gropeco ontwerpt, produceert en assembleert armaturen voor openbare en utiliteitsverlichting en schakelkasten en armaturen voor nood- en veiligheidsverlichting en heeft met AGMI de mogelijkheden te komen tot een verbreding van het productenpakket en tot een uitbreiding van de service-mogelijkheden. Tevens kan Gropeco zich sterker opstellen op de inkoopmarkt voor metalen onderdelen.

Ten gevolge van de overname door Gropeco zijn bij AGMI geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid te verwachten. Het management van AGMI blijft ook na de overname door Gropeco in functie.
De Centrale Ondernemingsraad van Heijmans is over deze voorgenomen transactie om advies gevraagd. De SER Fusiecommissie en betrokken vakorganisaties zijn geïnformeerd.