Stålunderstellskontrakt til Aker Verdal


Norsk Hydro signerte i dag kontrakt med Aker Verdal for bygging av stålunderstell på
Grane-plattformen. Kontrakten har en verdi på om lag 670 millioner kroner. Det rundt 17.500 tonn tunge og 150 meter høye stålunderstellet skal bygges ved Aker Verdal, og byggingen starter i april 2001. Ingeniørarbeidet, som skal foregå ved Aker Engineering i Oslo, starter umiddelbart. Understellet skal være klar for levering 1. mars 2003, og på det meste vil rundt 400 personer være involvert i byggingen.

Kontrakten ble tildelt i hard konkurranse og på grunnlag av en samlet vurdering av pris og kvalitet. Dette er den siste i rekken av de største Grane-kontraktene. Kværner Oil and Gas (KOGAS) fikk 16. mai kontrakten for bygging av produksjonsmodulen på Grane-feltet verdt om lag 3,5 milliarder kroner. Den 5. september signerte Hydro en kontrakt verdt 200 millioner kroner med Safe Service AS om leie av flotell til oppkoblingsperioden. Kontrakten for bygging av boremodul - til en verdi av om lag 1 milliard kroner - gikk 11. oktober til Aker Maritime.

Grane-feltet, som ligger om lag 185 kilometer vest for Stavanger, skal bygges ut med en integrert bolig-, prosess-, og boreplattform på stålunderstell. De samlede investeringer er anslått til om lag 15 milliarder kroner.

Med om lag 700 millioner fat utvinnbar olje er Grane det siste store påviste oljefeltet i Nordsjøen som ikke er bygget ut. Feltet forventes å nå maksimal produksjon på 214.000 fat per dag i 2005. Oljen skal transporteres i rør til Stureterminalen.

Hydros andel i Grane er 24,4 prosent. Øvrige deltakere i feltet er Statoil med 6,4 prosent, SDØE med 43,6 prosent og ExxonMobil med 25,6 prosent.