Eivind Reiten ny generaldirektør i Norsk Hydro fra mai 2001


Generaldirektør Egil Myklebust har meddelt Norsk Hydros styre at han etter å ha vært selskapets øverste leder siden 15. februar 1991 ønsker å fratre sin stilling. Styret har i dag ansatt konserndirektør Eivind Reiten som ny generaldirektør. Skiftet planlegges gjennomført 2. mai neste år. Reiten er nå medlem av Hydros konsernledelse med ansvar for Lettmetallområdet.

- Styret mener Reiten har alle forutsetninger for å bli en god leder for Hydro som kan videreføre selskapets mange attraktive og spennende utviklingsmuligheter slik at det skapes verdier for eierne, de ansatte og de samfunn der selskapet har sine virksomheter. Han kan vise til gode resultater og viktig ledererfaring fra stillinger innenfor alle Hydros tre hovedområder og fra eksterne styreverv, sier styrets formann Einar Kloster i en kommentar.

Reiten (47) er sosialøkonom fra Universitetet i Oslo. Han ble ansatt i Norsk Hydros Agri-virksomhet i 1986. Han har vært leder for Hydro-divisjonene Hydro Energi ( 1988-90), Raffinering og Markedsføring (1992-96) og Hydro Aluminium Metall fra 1996 til han i 1999 gikk inn i sin nåværende stilling i konsernledelsen. Reiten har også hatt flere sentrale politiske stillinger som statssekretær i Finansdepartementet (1983 - 85), fiskeriminister (1985-86) og olje- og energiminister (1990-91).

Reiten har også hatt sentrale styreverv i andre norske bedrifter. Han er for tiden styreleder i Telenor og var styreleder i Posten fra 1995 til 1999. Han har videre vært styremedlem i Dyno Industrier og i Norske Skog. Reiten vil i forbindelse med overtagelsen av sin nye stilling i Hydro tre ut av sitt styreverv i Telenor.

Myklebust (58) vil, i tråd med sin ansettelsesavtale, etter sin fratreden som generaldirektør fortsette i Hydro som spesialrådgiver for ledelsen og blant annet videreføre sitt aktive engasjement i sentrale internasjonale organisasjoner som World Business Council for Sustainable Development.