Utbyggingsplan for Fram Vest skal innleveres


Norsk Hydro vil som operatør for utvinningstillatelse 090 i dag overlevere plan for utbygging og drift (PUD) for Fram Vest til Olje- og energidepartementet. Feltet som vil begynne å produsere olje i oktober 2003, vil ha en platåproduksjon på i overkant av 60.000 fat per dag.

- Utbyggingsplanen for Fram Vest markerer et første skritt i en utvikling av Sogn-området. Vi har lagt vekt på å utvikle en utbyggingsløsning som sikrer god utnyttelse av ressursene i området og en optimal bruk av infrastrukturen i Troll-området, sier divisjonsdirektør Lars T. Bjerke i Norsk Hydro.
-
Hydro har i tillegg til Fram Vest-planen lagt frem en utbyggingsplan for Vale-feltet i november i år. Feltutbyggingene Vale og Fram Vest er representative for de viktigste utfordringene Hydro står overfor på norsk sokkel i årene fremover.

- Både Vale og Fram Vest er mindre felt som ligger nær eksisterende plattformer og rørledninger. Det er viktig for Hydro å få utnyttet disse forekomstene på en best mulig måte. Vi har vist at strenge krav til økonomisk robusthet lar seg forene med en god utnyttelse av ressursene, sier Bjerke.
-
Investeringene er på totalt 4,2 mrd. kroner. Reserver fra Fram Vest er 100 millioner fat olje og 3,5 mrd. Sm3 gass. Fram Vest vil bli bygget ut med to fire-brønns undervannsrammer. Brønnstrømmen vil bli fraktet til Troll C for prosessering. Oljen vil bli fraktet videre til Mongstad. All gassen er planlagt reinjisert i en periode på seks år. Deretter vil den bli transportert til Kollsnes.

Hydro arbeider videre med planer for utbygging av de øvrige forekomstene i det såkalte Sogn-området.

Fram Vest ligger i blokk 35/11 som omfattes av utvinningstillatelse 090 tildelt i 1984. Feltet ligger ca. 100 km. nordvest for Bergen.

Rettighetshavere i Fram Vest er:
Statoil: 50 %
(herav SDØE: 30 %)
Norsk Hydro: 25 % (operatør)
ExxonMobil: 25 %