Hydro selger Flexible Packaging


Avtalen om salg av Flexible Packaging til Alcan er resultatet av en prosess der flere konkurrerende interessenter har vært involvert. Prosessen har vært ledet av den internasjonale investeringsbanken Schroder Salmon Smith Barney. Den avtalte salgssummen er ca. 345 millioner euro, ca. NOK 2,5 milliarder. Dette verdsetter hele virksomheten i Flexible Packaging, inkludert minoritetsinteresser, til ca. 415 millioner euro, ca. NOK 3,0 milliarder.
 
Transaksjonen ventes ikke å medføre vesentlig gevinst eller tap for Norsk Hydro, bortsett fra mulige valutaeffekter ved overtagelsestidspunktet. (Valutakursene per september 2002 gir et urealisert valutatap på 17 millioner euro, ca. NOK 125 millioner.) Salgsummen blir hovedsakelig betalt kontant, samt i form av overtagelse av gjeld og pensjonsforpliktelser. 
 
Da Hydro overtok det tyske selskapet VAW aluminium AG i januar i år, ble det klart sagt fra at Flexible Packaging var definert å ligge utenfor den fremtidige kjernevirksomheten, og at denne virksomheten ville bli solgt. 
 
- Vi er meget tilfreds med å ha funnet en løsning som, når avtalene blir endelige, fjerner all usikkerhet om framtiden til Flexible Packaging, deres ansatte, ledelse og kundene, sier konserndirektør Jon-Harald Nilsen, leder for Hydro Aluminium. - Det foreslåtte salget innebærer en god industriell løsning for Flexible Packaging og en attraktiv pris til Hydro, sier Nilsen.
 
Hydro Aluminium vil fortsette å fokusere på sine kjerneområder og sektoren  Hydro Aluminium Rolled Products vil fortsatt være en av Europas ledende leverandører av aluminiumsfolie og andre valsede produkter for emballasje.
 
En endelig avtale om salget kan undertegnes etter at Norsk Hydro har avsluttet konsultasjoner med de ansattes representative organer. En overtagelse er også betinget av godkjennelse fra EUs konkurransemyndigheter.
 
Norsk Hydro og Alcan har også oppnådd en prinsippavtale om at Alcan vil avstå fra å kreve sin påståtte forkjøpsrett i Alunorf Rolling Mill og avslutte de rettslige skritt de har innledet. Dette gjennomføres når den endelige avtalen for Flexible Packaging undertegnes. Alcan hadde innledet rettslige skritt i Tyskland med utgangspunkt i at de hevdet å ha forkjøpsrett til de 50 prosent som VAW eide i Alunorff. Denne tvisten oppsto da Hydro kjøpte VAW aluminium. Med utgangspunkt i denne tilfredsstillende løsningen ser Hydro fram til å samarbeide med Alcan om å oppnå forbedringer i driften i Alunorf som vil være til fordel for begge selskaper.
 
VAW Flexible Packaging er en virksomhet som leverer fleksibel emballasje til en lang rekke sluttprodukter. Ved utgangen av fjoråret hadde virksomheten ca. 5.400 ansatte. Flexible Packaging hadde i 2001 en omsetning på 637 millioner euro, ca. NOK 4,7 milliarder, og oppnådde en kontantstrøm fra driften på 51 millioner euro, ca. NOK 370 millioner. (Henholdsvis 676 millioner euro, NOK 4.9 milliarder, og 58 millioner euro, NOK 424 millioner, når nylig overtatte virksomheter regnes med på årsbasis.)
 
Hydro Aluminium er Europas ledende leverandør av aluminium og aluminiumprodukter, og er et av de tre største integrerte aluminiumselskapene i verden.
 
For ytterligere informasjon, gå til www.hydro.com eller www.hydro-aluminium.com
Kontakt
Telefon
Mobil
Email
Thomas Knutzen
+47 22539115
+47 90612359
Thomas.Knutzen@hydro.com
Tor Steinum
(+47) 22 53 27 31
(+47) 95 08 39 33
Tor.Steinum@hydro.com
Hydro Aluminium
Drammensveien 264 Vækerø
N-0246 OSLO
Norway
Phone: (+47) 22 53 81 00
Fax: (+47) 22 53 79 30
www.hydro.com