Hydro vokser videre som ledende aluminiumselskap


Oslo (2006-12-18): Hydro vil fortsette som et av verdens ledende, integrerte aluminiumselskaper etter den anbefalte sammenslåingen av Hydros olje- og gassaktiviteter med Statoil.
 
- Restruktureringen av Hydros aluminiumvirksomheter er nesten fullført og vi har svært gode forutsetninger for å holde fram som et sterkt aluminiumselskap, fokusert på økt lønnsomhet gjennom målrettet internasjonal forretningsutvikling, drift i verdensklasse, ledende teknologi og nyskapende  løsninger, sier Eivind Reiten, som fortsetter som konsernsjef i Hydro og er foreslått som styreleder i det fusjonerte, nye energiselskapet.
 
Når den anbefalte sammenslutningen er gjennomført, vil Hydro være verdens tredje største børsnoterte aluminiumselskap og er ventet å bli det fjerde største selskapet som er notert på Oslo Børs, målt etter markedsverdi. Hydros aluminiumvirksomhet på oppstrømssiden, Aluminium Metal, vil levere sterke resultater i 2006, og lønnsomheten er bedret innenfor nedstrømsvirksomheten Aluminium Products.
 
Hydro er den nest største produsent av elektrisk kraft i Norge. Dette vil være et viktig aktivum for Hydro også i framtiden, der selskapet dels kan videreutvikle og bygge på en sterk kraftportefølje i Norge og dels kan utnytte kompetansen utenlands.
 
Hydro vil fortsette satsingen på effektiv produksjon av primærmetall, foruten det gode systemet av støperier og omsmelteverk i Europa og USA. Hydro vil også forfølge nye vekstmuligheter innenfor alumina- og metallproduksjon i attraktive områder. Den tredje utvidelsen av Alunortes aluminaraffineri i Brasil vil styrke denne virksomhetens globalt ledende posisjon. Det planlagte, store aluminiumverket i Qatar, et 50/50 samarbeidsselskap mellom Hydro og Qatar Petroleum, utvikler seg i henhold til planene.
 
Den pågående restruktureringen av nedstrøms aluminiumvirksomheter er ventet å være fullført i 2007. Hydro har noen av de mest kostnadseffektive valseverk i Europa og har en nøkkelposisjon i det globale markedet for litografiske plater og folie. Selskapet har også en fokusert pressverkvirksomhet med sterke varemerker og nærhet til kundene. Hydro er den største leverandøren av byggesystemer i aluminium i Europa.
 
I tillegg til disse kjernevirksomhetene vil Hydro Other Businesses fortsette innenfor Hydro. Det samme gjelder Hydros engasjement innenfor solenergi. Hydro annonserte tidligere denne måneden at selskapet har planer om å børsnotere eller selge sin petrokjemiske virksomhet, Hydro Polymers.
 
Hydro vil fortsette å bygge på en sterk finansiell posisjon. Netto rentebærende gjeld er anslått å være om lag fire milliarder kroner ved slutten av 2006. Hydros obligasjonslån vil ved transaksjonen følge olje og gass aktivitetene. For å balansere den netto rentebærende gjelden for olje-og gassaktiviteter til null, vil et kontantbeløp tilsvarende obligasjonsgjelden bli overført ved gjennomføringstidspunktet. Foreslått utbytte for 2006 er fem kroner per aksje, til sammen 6,1 milliarder kroner, som vil bli dekket av Hydros olje- og gassaktiviteter. Hydro forventer å videreføre sin praksis om et utbytte på 30 prosent av overskuddet over tid. 
 

Kontakt
Telefon
Mobil
Email
Pressekontakt
Tor Steinum
+47 22532731
+47 95083933
Tor.Steinum@hydro.com
Investorkontakt
Stefan Solberg
+47 22533539
+47 91727528
Stefan.Solberg@hydro.com
Norsk Hydro ASA
Drammensveien 264
0240 Oslo
Norge
Telefon: 22 53 81 00
Faks: 22 53 27 25
www.hydro.com